Fortællinger fra forstæderne!

IMG_20130606_010019Efter at jeg havde været til det der grundlovs-arrangement, begyndte jeg at gå & filosofere over det her med at bo i en lille by. Jeg gik op for at købe ind & på vejen mødte jeg flere som jeg hilste på. Jeg syntes at sådan noget er dejligt & hyggeligt. Men jeg har folk i min omgangskreds der ikke bryder sig om den ‘lad os komme hinanden ved’. De kan bedre li’ de større byer, for det er nemmere at være anonym. Men det er jo netop det som JEG godt kan li’ ved at bo i mindre by. Hvis man lige pludselig ‘forsvinder’ fra gade-billede, bliver det ‘opdaget’! & folk spørger ind til en & om man er okay. Der var engang hvor jeg fik et lift hjem af min pizza-mand, der har pizzaria lige hvor jeg bor. & en anden gang fik jeg en sodavand gratis til min mad, fordi at han syntes at min pizza var brændt på! Hvilket JEG IKKE SYNTES. & så er der MÅSKE nogen der tænker, ‘ja, ja han vil bare i bukserne på dig’. Men NEJ!!! Han er lykkeligt gift! Jeg har mødt ham & hans kone flere gange. & JA, jeg ved godt at der ER gifte mænd der har affære, MEN IKKE ham her. Han er bare en mand, der er venlig & som er en del af lokal-miljøet!!! En del af byen ligesom jeg er!
IMG_20130605_191951Men der igår begyndte jeg virkelig at tænke over det der med at blive en del af en mindre by. Jeg har hørt folk i min omgangskreds, der er flyttet ud i en forstad, der siger at de syntes at det er SVÆRT, at blive en del af. Hmmmm
Jeg syntes ikke at det er særlig svært, men igår slog det mig, HVOR VIGTIGT det er, at være åben & ‘tilgængelig’. For hvis du holder dig ALT FOR MEGET, til dig selv, kan snakken meget nemt gå. Når man bor i en forstad, eller i hvert fald i min forstad, så kommer sine naboer ved. Man får en sludder over hækken. Man møder hinanden i de lokale dagligvarebutikker, på pizzariaet & ned ved søen, når man lufter hund eller går hen i kirken.
Fx., da jeg var på vej på arbejde, var jeg lige inde for at købe noget koldt at drikke, på vejen til stationen. Der var den her ældre mænd, der køre i en de der elektriske-dimser, som ældre mennesker har. Den var så lydløs at jeg IKKE havde hørt den, så da jeg vender mig, efter at fundet den kolde drik, så er jeg ved at ramle ind i ham. & jeg siger så til ham med et glimt i øjet, at han er lidt ninja-agtig. & han siger så at han ikke køre unge smukke piger ned. & vi sender en masse gode & positive stråler ud. Ja & en masse glæde. Det er sådan nogle ting jeg godt kan li’ ved at bo i en forstad. Det giver nogle fordele. Men jeg har aldrig tænkt over HVOR STORT et arbejde, det KAN VÆRE, at blive en del af det!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s