Barske vilkår!

image

Her til eftermiddagskaffen, spurgte jeg mine bedsteforældre om forskellige ting omkring hvordan det var da de var unge. Det startede med at jeg spurgte, hvor de, var kommet ud & tjene. De var begge 14 år. Men fordi at den ene var fra landet & den anden fra en større by. Havde de VIDT FORSKELLIGE ‘muligheder’.

image

Min bedstemor var fra landet. Hun kom ud & tjene på en gård. Hun havde ikke engelsk eller tysk i skolen. & fik IKKE lov til at fejre Danmarks befrielse, pga., at hun skulle passe gårdejerens børn! 😦

Min bedstefar var fra en større by. &, havde tysk & engelsk i skolen. Han kom i lære på en maskinfabrik & kom ud & fik MANGE muligheder igennem sit arbejde! 🙂

image

Men han fortalte så idag, om, en han stod i lære med. Han var frihedskæmper under krigen. Han blev taget af tyskerne. &, ALLE troede at han var død. Min bedstefar, havde været uden for en teater bygning, hvor hans kammerat havde været inde i, tyskerne var gået ind. Min bedstefar havde hørt skud. & efterfølgende havde han set hvordan de havde slæbt afsted med hans ven.

image

Efter krigen, ville arbejdspladsen, holde en mindehøjtidelighed for ham friheds-manden. & da min bedstefar er på vej derhen, møder han den ven, han troede var død! Vennen fortalte, at han var blevet kørt ind til Shellhuset i KBH & var blevet til set af en læge der havde givet ham penicillin. & at det var derfor at han overlevet!

image

Hold da op, en barsk historie. & vi blev alle tre MEGET berørte af den. Jeg kunne mærke på min bedstefar, at han huskede det ligeså tydeligt som var det igår det var sket!

Men det giver VIRKELIG, stof til eftertanke, når jeg høre mine bedsteforældres historier. For de vilkår, som de, er, vokset op under er grumme. Når man sammenligner dem med idag!!!

image

Mine bedsteforældre!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s