Mig i en nøddeskal

image

Jeg var på en af mine foto-ture igår. Jeg ville ud til ‘Den Lille Havfrue’. Jeg har ikke været der siden jeg var 8-9 år. Så man må vel sige at det er en del år siden efterhånden. Omkring de 20 😉

image

Da jeg så stod & kiggede på hende, slog det mig HVOR ensom & bedrøvet hun så ud. Ved godt, at det er en statue jeg snakker om. Men jeg kom til at gå & funderer over min egen følelse af, ensomhed & alt hvad den føre med sig

image

Da jeg var lille, før mine forældre blev skilt. Er når jeg kigger tilbage nogle af mine første minder om følelsen af, at være ensom, følelsen af mørke & følelsen af usikkerhed, angst & utryghed. Selvfølgelig kunne jeg, jo IKKE sætte ord på det. Jeg var kun 3-4 år gammel!

image

Jeg hørte et interview med ham der har skrevet romanen ‘Det syvende barn’. Han snakkede noget om, at børn som dem han beskriver i bogen. Der har tilbragt starten af deres liv i mørket på en spædbørne-stue. Hvor der ikke har været hænder nok til at ta’ dem op. Kan senere i deres liv, ha’ svært ved at danne relationer.
De kan ha’ svært ved at turde at ha’ tillid til andre, fordi at de ikke har haft den tryghed i, at vide at nogen er der

image

& det slog mig. Man behøver altså IKKE, at ha’ tilbragt den første tid af sit liv på et spædbarns-stue på et børnehjem for at ha’ det sådan!
Jeg har tydelige & TIDLIGE minder af, at vågne efter et mareridt. I mørke uden nogen til at ta’ mig op. Min far var på arbejde (for set igennem et barns øjne. Har det nok føltes som senere på aftenen end det VAR ;)). Min biologiske mor var smuttet hen til den sektleder der boede i samme række som os. Så jeg lærte hurtigt, at ‘bide mareridtet i mig’!

image

Jeg lærte &så i en MEGET TIDLIG alder, at holde på hemmeligheder for min biologiske mor. For dels, hvem fanden vil tro de ting jeg oplevede? (De var for sindssyge)
& hvem ville tro på et barn på 3, 4, 5 år?
Især fordi, at nogle af tingene virkede for LANGT UDE til at kunne være sande
Så jeg følte mig allerede dengang MEGET ensom & MEGET alene. I børnehaven holdt jeg mig meget til mig selv. & legede meget med mig selv
Jeg gik jo med en masse ting jeg ikke turde sige højt! Så jeg havde svært ved at formulere mig & derved svært ved at skabe kontakt til andre børn

Det skal dog til historien fortælles, at min far, gjorde sit ALLER-BEDSTE, for at opveje min biologiske mors manglende evne til at ta’ sig af min søster & jeg!!!

image

Den der akavet-hed fra da jeg var barn. Har manifesteret sig dybt i mig. Det der med at række ud & fastholde relationer, har jeg svært ved. Jeg ved med min intellekt, HVORDAN. Men har svært ved at følge med følelsesmæssigt

Jeg har altid været MEGET flaksende & MEGET forvirret. Jeg fandt så ud af som voksen. At jeg har ADHD i svær grad udover min angst. Det er kun, knapt 4 år siden. At jeg fik ADHD-diagnosen. & den er ligesom på plads følelsesmæssigt, i forhold til angsten. Ikke dermed ment at jeg IKKE forbander ADHD’en ad helveds til, indimellem! For det gør jeg!

image

Jeg vil, SÅ GERNE, være som alle andre! & i perioder ryger jeg ned i huller, hvor jeg SLET IKKE, kan se mit eget værd.
Jeg har hele mit liv, fået at vide alle de ting jeg IKKE KAN. Så jeg troede, at det var sandheden om mig!
& det er først som voksen, at jeg begyndte at føle, at jeg havde noget at byde på!

Men jeg syntes, at det er svært. For jeg føler, at det der er ‘normalt’, for andre. Ting som de har fået med hjemmefra, først er, noget som jeg er, VED, at lære NU som knapt 29-årige.
Jeg føler mig akavet, når jeg står i mange sociale sammenhænge. For jeg ved ofte, SLET IKKE, HVAD jeg skal gøre af mig selv. & føler at jeg er HELT FORKERT. At jeg slet ikke burde være der. Føler, at jeg må være blevet inviteret med ved en fejl.
Sådan har jeg det faktisk ofte. At jeg er en fejl & at jeg er i vejen. Hmmmm

image

Angsten

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s